Odborné články

Onemocnění srdce a cév jsou v České republice dlouhodobě nejčastější příčinou nemocnosti a úmrtnosti. Řadí se mezi tzv. civilizační choroby, jejichž výskyt je do značné míry ovlivněn nezdravým životním stylem, který s sebou přináší moderní doba. Přečtěte si články od našich odborníků, které vám pomohou snížit rizika onemocnění.

Cévní stárnutí

Cévní stárnutí: Jak vzniká ateroskleróza?

Stárnutí se týká všech částí těla. Většina změn, které stárnutí provázejí, je podstatnou měrou ovlivněna zásobením kyslíkem a živinami, které po těle roznáší krev...

Číst více

Rozumějte svému tělu: Víte, jaký je rozdíl mezi cévami, tepnami a žílami?

Oběhová soustava lidského těla funguje jako složitý mechanismus. Neméně složitá může být orientace v pojmech, které s ní souvisejí. Proto vám přinášíme článek, který vám vše vysvětlí.

Číst více

Měření cévního věku

Měření cévního věku: Proč cévy mohou být o několik let starší než vy

Měření cévního věku je stále více žádanou službu Alphega lékáren, která umožňuje zjistit, v jakém stavu jsou naše cévy. Tím, že měření probíhá už třetím rokem postupně...

Číst více

Jak probíhá měření cévního věku?

Měření tzv. cévního věku je screeningovou metodou, kterou nabízí Alphega lékárny již od roku 2016. Cévní věk vám změří speciálně proškolení Alphega lékárníci pomocí přístroje, který je podobný tlakoměru. Přístroj váš cévní věk vyhodnotí na základě hodnot tepové frekvence, krevního tlaku a rychlosti pulsové vlny.

Číst více